About

Method

Services

MEREALISASIKAN IMPIAN

MERDEKA

6 PENUNGGANG

16 NEGARA

66 BANDAR

66 HARI

LONDON - KUALA LUMPUR FLAG OFF COUNTDOWN

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

MISI MEMUPUK SEMANGAT PERPADUAN

Dengan membawa misi “Memupuk Semangat Perpaduan untuk Memelihara Kedaulatan Negara”, 6 orang penunggang yang merupakan pengamal media dan rakan media sukan tanahair akan menunggang sejauh 22,500km.

Selama lebih 66 hari, merentasi 66 buah bandar, 6 orang anak jati Malaysia ini akan mengharungi cabaran ‘overland’ menggunakan motosikal berkuasa besar.

Ekspedisi ini akan bermula dari London, menyulusuri benua Eropah kemudian merentasi benua Asia untuk mereka semua selamat tiba ke Kuala Lumpur, Malaysia pada tanggal 31 Ogos 2023.

BAGI MEMELIHARA KEDAULATAN NEGARA

TONGGAK UTAMA EKSPEDISI

AREP KULAL

Ketua Ekspedisi

ROSMADI SAAD

Arrowhead

AHMAD FADALI

Rider 2

FARID YUSOF

Rider 3

EFFENDI RASHID

Rider 4

YUSYAFIZAL YUSOP

Rider 5

MEREALISASIKAN IMPIAN MERDEKA

MAJLIS PENYERAHAN JALUR GEMILANG

Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi telah menyempurnakan majlis penyerahan bendera Malaysia kepada ahli ekspedisi di perkarangan Parlimen Malaysia, Jalan Duta pada 6 Jun 2023.

MAJLIS PELANCARAN  EPWK66

Antara yang menghadiri majlis pelancaran EPWK66 pada 6 Jun 2023 di M Hotel & Resort, Bukit Kiara adalah Yang Berhormat Mulia Senator Datuk Seri Utama Tengku Zafrul Aziz, Dr. Muhamad Akmal Saleh dan Dato’ Lim Khong Soon.

MENGEMBARA BENUA DEMI NEGARA TERCINTA

DIREALISASIKAN BERSAMA QUANTUM METAL

Quantum Metal Malaysia, sebuah syarikat terkemuka tanahair adalah penaja utama bagi Ekspedisi Perpaduan Watikah Kemerdekaan 66 ini.

Pengasas dan Pengerusi Eksekutif Quantum Metal Malaysia, Dato’ Lim Khong Soon yang sangat memahami erti “kemerdekaan” turut sama menjadi pendukung dalam memastikan impian ekspedisi yang diketuai oleh Arep Kulal bersama 5 orang penunggang lain dapat direalisasikan dengan jayanya.

2023 © Global Bike Explorer · EPWK66 · All Rights Reserved